KANAL: een kunstige renovatie met Vectorworks

De oude Citroëngarage in Brussel krijgt een make-over. Het huidige museum wordt getransformeerd tot een ‘culturele hub’, zo stellen de ontwerpers EM2N (Zwitserland), noAarchitects (België) en Sergison Bates (Verenigd Koninkrijk). Verder lezen »

Osar kiest voor BIM in Vectorworks

Architectenbureau Osar staat bekend om haar projecten in de zorgsector: ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, woonzorgcentra ... Ze ontwerpen het allemaal met Vectorworks en dat doen ze in BIM. Verder lezen »

Vectorworks in beeld: het Rittermangebouw van bpr architects

Toen de Britse overheid enkele jaren geleden besliste dat al haar bouwprojecten vanaf 2016 volgens de Level 2-principes van BIM zouden moeten verlopen, gooide bpr architects haar volledige workflow om. Verder lezen »

Vectorworks in beeld: Villanova Icône

In 2015 won architectenbureau Hamonic+Masson & Associés de ontwerpwedstrijd voor het Villanova Icône project, een urban appartementsgebouw voor de Franse projectontwikkelaar Nexity. Vandaag is dit iconische ontwerp uitgeroepen tot themabeeld voor BIM in Vectorworks 2019. Verder lezen »

moveART: kunst in beweging met Marionette

De moveART design studio in Zwitserland weet steeds te boeien met haar uitzonderlijke ontwerpen. Hun unieke vormen komen tot leven met behulp van Marionette, de volledig geïntegreerde algoritmische modelleertool van Vectorworks.   Verder lezen »

5 mythes over BIM ontkracht

Met Vectorworks is de overstap naar BIM een eitje. Vergeet alle sterke verhalen en ontdek hoe we vijf mythes over BIM makkelijk ontkrachten aan de hand van een project van bpr architects. Verder lezen »

Vectorworks vaart uit!

Een modelbouwboot ontworpen met Vectorworks? Het kan. Meer nog: hij bestaat! Verder lezen »

BIM voor stedenbouw en landschap - Lezing

Op de Dag van de Openbare Ruimte bundelen het advies- en ontwerpbureau IMOSS en Design Express hun kennis tot een toekomstgerichte lezing voor stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. De opname van 'BIM voor stedenbouw en landschap: de brug tussen ontwerp en data' is nu online beschikbaar. Verder lezen »

Stagebedrijven gezocht

Het HMC (Hout-en Meubileringscollege) is op zoek naar enkele stagebedrijven voor hun leerlingen Interieuradviseur (BOL4), zodat ook zij de aangeleerde Vectorworks-skills kunnen oefenen in een praktijkomgeving. Verder lezen »

Inspiratie: PUUR Interieurarchitecten

In opdracht van A-Mode heeft Vectorworks-gebruiker PUUR Interieurarchitecten twee nieuwbouwpanden in een vernieuwend jasje gestoken. Het resultaat: twee kleurrijke belevingswinkels voor jong en oud in ware Soho-stijl. Verder lezen »

Modus Online

Binnenkort krijg je de nieuwe MODUS news 6 in de bus. In tussentijd kan je de vorige edities online doorbladeren. Verder lezen »

RealVisuals op Breakfast@Batibouw

RealVisuals is een studiebureau dat digitale support levert aan architecten en de erfgoedwereld, via state of the art 3D-opmeettechnieken. Daarmee creëert het bedrijf nauwkeurige, digitale plannen van bestaand patrimonium - de eerste stap in elke vorm van renovatie. Verder lezen »

Leo Van Broeck op Breakfast@Batibouw

Op vrijdag 17 februari geeft Leo Van Broeck een lezing op Breakfast@Batibouw met als thema 'Plaats maken voor natuur: duurzame verdichting en kernversterking'. Verder lezen »

Inspiratie: openingsceremonie Elbphilharmonie Hamburg

Een geweldige lichtshow ontwerpen doe je best met Vectorworks Spotlight! Dat hebben wij onthouden van de openingsceremonie van de Elbphilharmonie in Hamburg, Duitsland. Verder lezen »

Inspiratie: League of Legends World Championship

Als fervent Vectorworks Spotlight-gebruiker is Remco Teunissen van alle markten thuis. Van het technisch coördineren van de lichtshow van het dance event Sensation over het ontwerpen van verscheidene musea-installaties tot de trouw van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Hoe groot het evenement ook mag zijn, Remco deinst voor niets terug. Zo ook niet voor de League of Legends World Championship. Verder lezen »

In de kijker: Scholencampus Panhoven

Als onderdeel van het Scholen van Morgen-programma ontwierp Bekkering Adams architecten de multifunctionele Scholencampus Panhoven te Peer. Een project dat de nodige aandacht verdient. Verder lezen »

HP Z2 Mini: speciaal voor CAD-gebruikers

Wat een mooi voorbeeld van kruisbestuiving tussen IT en architectuur, die nieuwe HP Z2 Mini! Dit werkstation, gemaakt door en voor ontwerp-professionals, heeft alles in zich om jouw CAD-ervaring naar een nieuw niveau te tillen. Verder lezen »

Drie zegevierende Vectorworks-gebruikers voor "Staalbouwwedstrijd 2016"

De Staalbouwwedstrijd 2016 bekroont enkele bouwprojecten die tussen juni 2014 en mei 2016 werden voltrokken op Belgische bodem. Tijdens de Staalbouwdag in Affligem werden negen prijzen uitgereikt. Het resultaat? Maar liefst vier prijzen voor drie Vectorworks-gebruikers.  Verder lezen »

Inspiratie: student maakt geweldig ontwerp voor ergotherapeutisch centrum

Een eindverhandeling lijkt voor veel studenten een onheilspellende taak. Het is dan ook geen sinecure om een bepaald focuspunt te vinden. Niet zo voor Raphael Leonida die recent afstudeerde aan de DeMontfort Universiteit te Leicester. Raphael was zeer vastberaden over wat hij wilde ontwerpen: een ergotherapeutisch centrum. Verder lezen »

Vijf Vectorworks-gebruikers bij laureaten "De Vlaamse Tuinaannemer 2016"

Reeds enkele jaren worden de mooiste tuinen bekroont tijdens de wedstrijd 'De Vlaamse Tuinaannemer'. Met enige trots kunnen wij vermelden dat er maar liefst 5 Vectorworks-gebruikers als winnaar uit de bus kwamen.  Verder lezen »

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660