Interiorcad 2019 is gearriveerd. Ook dit jaar zijn er weer heel wat verbeteringen en nieuwigheden die jouw aandacht verdienen. Om te beginnen werden de release notes in een nieuw jasje gestoken. Zo kun je nog gemakkelijker het overzicht van onze nieuwste functies raadplegen, rechtstreeks vanuit jouw Vectorworks-omgeving. Klik hiervoor op ‘Help’ en selecteer vervolgens ‘interiorcad Release notes’.

Wat je dit jaar zoal op die pagina kunt terugvinden? De vijf voornaamste vernieuwingen vermelden we hier:

1. Kanten op maat bewerken voor onderdelen van Kastelement 3D

In tegenstelling tot vorige edities, biedt interiorcad 2019 je de mogelijkheid om elke kant van een kastelement een verschillend materiaal (een een verschillende dikte) mee te geven. Hoekverbindingen van een sokkel kun je nu als doorlopend, overstekend of in verstek aanduiden en zijwanden van een kastelement kun je tot op de vloer laten doorlopen.

2. Presentatietekening 2D

In deze nieuwe versie van interiorcad moet je geen afzonderlijke 2D-tekeningen meer genereren om je maatwerkobjecten voor de zaaglijsten te zien als een uitvouwtekening. Het nieuwe commando ‘Presentatietekening 2D’ is een krachtig hulpmiddel om een volledig aanpasbare 2D-presentatie te maken van ‘Onderdelen op maat 3D’ of onderdelen van ‘Kastelementen 3D’, met hun bewerkingen, en dit eventueel met automatische bemating.

3. Ondersteuning voor Vectorworks-werkgroepmappen

Verlies geen tijd meer met het overzetten van zelfgemaakte bibliotheken, sjablonen, sets en materialen naar de computer van je collega’s: interiorcad 2019 biedt volledige ondersteuning voor het gebruik van werkgroepmappen om deze unieke ontwerpelementen vlot beschikbaar te maken voor meerdere Vectorworks-gebruikers, rechtstreeks in je Vectorworks-omgeving.

4. Speciale verbindingselementen

Naast de standaard verbindingselementen biedt interiorcad 2019 nu ook de extra functie ‘Speciaal verbindingselement’ aan als uitbreiding van het gereedschap ‘Eenvoudig verbindingselement 3D’. Waar je vroeger enkel deuvels, schroeven en invissen kon selecteren, kun je nu ook de Lamello-producten (Clamex, Cabineo ...) gebruiken.

5. CNC-export / Exporteer zaaglijst

Vanaf interiorcad 2019 worden ook de CNC-HOPS 7 en de Lamello Clamex aan de mogelijke exportformaten toegevoegd.

Opmerking: de vermelde Lamello Clamex-export is enkel beschikbaar voor ondersteunde machine-instellingen.

Nieuwe instructievideo’s

Om je echt volledig op weg te helpen in deze professionele ontwerpomgeving, werkte onze interiorcad-expert, Willem Verhaert, een heel aantal handige instructievideo’s uit. Je vindt deze allemaal terug in de afspeellijst ‘interiorcad’ op het Vectorworks YouTube-kanaal.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660